Žilina si pripísala prvú prehru, DAC stále bez výhry

17.08.2013 Celý región

Trnava 17. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v 6. kole Corgoň ligy 2013/2014 nad MŠK Žilina gólom Hodeka zo 49. minúty tesne 1:0 a do tabuľky si pripísali dôležité tri body. Trnavčania bodovali naplno po troch kolách, "šošoni" zasa neokúsili chuť víťazstva v rovnako dlhom čase.

Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:0 (0:0)
Gól: 49. Hodek.
Rozhodoval: Samotný,
ŽK: Janečka, Grabež - Jelič, Guba,
3055 divákov.
 
zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Filipko - Janečka, M. Tóth, Adámik, Grabež - Kuzma - Štepanovský, Procházka, Chovanec (72. Vlasko) - Mikovič (88. Vyskočil), Hodek (71. Sabo)
MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Vavro, Akakpo, Hučko (82. Guba) - Pečovský - Mihálik, Paur (46. Jelič), Škvarka, Pich (71. Žilák)- Majtán


V úvodných desiatich minútach zaujali divákov strieľané centre Chovanca či Štepanovského na domácej strane a rovnako tak aj vysoká lopta Žilinčana Picha, ani jeden pokus však nenašiel správneho adresáta. V 13. minúte po chybe Tótha vnikol Mihálik do šestnástky, ale sklz ďalšieho trnavského obrancu odvrátil nebezpečenstvo. V 19. minúte nezakončil pre zmenu na druhej strane po úniku Štepanovského nabiehajúci Chovanec. Presne po polhodine hry prešla lopta po zaváhaní Adámika s Filipkom popred bránkovou čiarou, no našťastie pre Trnavu sa nenašiel nikto zo Žilinčanov, kto by loptu dorazil do brány. V 35. minúte videli diváci najkrajšiu akciu prvého polčasu. Štepanovský prešiel od polovice ihriska cez piatich hráčov, z hranice šestnástky prekonal Dúbravku, ale loptu zastavilo brvno. O tri minúty neskôr mohla viesť aj Žilina, ale Pich hlavou neprekonal Filipka a ani následná dorážka Škvarku si nenašla cestu do trnavskej brány.

Druhý polčas začali domáci útočne v snahe streliť potrebné góly na víťazstvo. Najskôr preletela strela Procházku v 48. po prihrávke od Grabeža okolo ľavého horného rohu žilinskej brány, no o minútu neskôr už trnavskí diváci jasali. Mikovič obral o loptu Mabouku a po jeho nezištnej prihrávke otvoril skóre zápasu Hodek. Presne po hodine hry podnikli Žilinčania rýchly protiútok, keď po ľavej strane unikol Pich, no jeho strelu z uhla Filipko vyrazil na roh. O tri minúty po úniku Mikoviča zle vystrelil Štepanovský, v 69. minúte zasa Filipko kryl strelu Mihálika. V závere zápasu mohli padnúť góly na oboch stranách. Najskôr sa presadil domáci Mikovič popri Vavrovi, ale vybiehajúci Dúbravka akciu zmaril a loptu prikryl aj pred Vlaskom, neskôr nastrelil za hostí Škvarka pravú žrď Filipkovej brány. V poslednej minúte sa pri žilinskom vabanku dostal do rýchlej kontry Vlasko, no z jeho prihrávky Sabo prestrelil bránu hostí. Trnava udržala tesné víťazstvo a získala potrebné tri body.

Hlasy trénerov:
Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Naša obrana hrala v inom zložení ako doteraz. Vedeli sme, že Žilina je zohratejšia, a preto bude nebezpečná. Snažíme sa hrať futbal pre divákov, no dnes sme hrali viac zozadu na protiútoky. Chlapci nechali na ihrisku srdiečko. Po góle Hodeka sme si viac verili, škoda však, že sme nedali druhý gól. Tri body sú pre nás veľmi cenné, divákom sa musím poďakovať za perfektnú atmosféru."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Videli sme viac bojovné stretnutie ako kvalitné. Súper strelil na začiatku druhého polčasu gól, čím nás donútil viac riskovať a za daných okolností by predstavovala remíza v Trnave pre nás strop."
.
DAC 1904 Dunajská Streda - Dukla Banská Bystrica 1:1 (0:1)
Góly: 47. Masanovič - 9. Ľupták.
Rozhodoval: Trutz,
ŽK: Majerník, Huber, Beňo, Fodrek, Velický - Turňa, Faško, Nosko, Teixeira,
1277 divákov.

zostavy a striedania:
DAC Dunajská Streda: Fišan – Beňo, Božoň, Majerník, Sedlák, Huber (80. Matúš), Velický - Obžera (64. Ujlaky), Fodrek (80. Antunovič), Gašparík – Mesanović
Dukla Banská Bystrica: Rodinger – Podstavek, Nosko, Teixeira, Ľupták - Turňa, Brašeň, Považanec (67. Savič), Slančík (87. Chren) - Jurčo, Faško (78. Vajda)
 

Po potupnej prehre DAC v Trenčíne 0:6 náladu na Žitnom ostrove dokreslila takmer prázdna tribúna. Namiesto divákov sedeli na sedadlách papieroví snehuliaci, ktorí niesli nápis: "Týmto môžete hrať aj takto!" Tempo hry hneď od počiatku diktovali hostia a bolo len otázkou času, kedy padne gól, keď sa útoky valili na bránu DAC. V 9. minúte Ľupták unikol po krídle a z ostrého uhla prekvapil brankára Fišana. Vzápätí obrovskú šancu spálil Slančík, ktorý nikým nekrytý dostal prihrávku na hranici šestnástky, ale mieril tesne vedľa. Domáci hrali rozhárane, bez zjavnej koncepcie, a lopty vždy len odkopávali. Prvú strelu na bránu Dukly vyslal Beňo až v 44. minúte, ale lopta letela nad.

Domáci po prestávke spresnili hru a boli aktívnejší. Výsledkom bolo vyrovnanie, keď Huber po výkope predĺžil hlavou a nová akvizícia zo Srbska Mesanovič sa nebojácne predral do šestnástky a popri bezmocnom brankárovi Rodingerovi skóroval. DAC mal blízko aj k výhre, keď Fodrekova strela v 65. a Velického v 77. minúte sa odrazili od brvna za bránu. Hostia na prekvapenie v 2. polčase poľavili a útočili len zriedka a tak sa body delili.

Hlasy trénerov:
Mikuláš Radványi, tréner DAC: "Prvý polčas nám nevyšiel. Cez prestávku sme si o tom pohovorili v kabíne a po zmene strán to už bolo iné. Hra v druhom polčase miestami spĺňala moje predstavy. S výsledkom môžeme byť spokojní."
Norbert Hrnčár, tréner Dukly: "Šancí v prvom polčase sme mali neúrekom. Mali sme ich premeniť a výsledok by bol iný. Musím uznať, že druhom polčase nás súper prevýšil a miestami dostal pod tlak."
.
AS Trenčín - Spartak Myjava 2:3 (1:0)
Góly: 4. a 65. Štefánik (prvý z 11 m) - 48. Sládek, 71. Pekár, 79. Ferenčík.
Rozhodoval: Valášek,
ŽK: Mondek, Ramon - Černáček, Kukoľ, Sládek, Ferenčík,
3315 divákov.

zostavy a striedania:
AS Trenčín: Volešák – Čögley, Ramon (87. Mišák), Kleščík, Mazáň - Bariš (71. Bero) - Mondek (59. van Kessel), Štefánik, William (62. Mišák), Holúbek – Malec
Spartak Myjava: Solnička – Siva, Černáček, Kosík, Lukšík - Marček - Daniel (75. Ferenčík), Pelegríni (89. Urgela), Pekár, Kukoľ – Sládek (84. Častulin)

Domáci vstúpili do zápasu aktívnejšie. Už vo 4. minúte fauloval v šestnástke prenikajúceho Štefánika kapitán hostí Černáček a sám faulovaný pokutový kop po ľavej ruke brankára Solničku premenil. O 3 minúty napriahol z rohu šestnástky Holúbek, ale priestor brány netrafil. V 16. minúte po priamom kope hlavičkoval Siva a lopta skončila na žrdi prekvapeného Volešáka. Po 20 minútach hry vysunul Hodek Williama, ale jeho pokus v poslednej chvíli Černáček zblokoval. O 6 minút na Čöglejov center hlavou nedočiahol Malec. Myjavčania mali blízko ku gólu v 32. minúte, keď po rohu Kukoľa nenamieril presne Černáček. Na opačnej strane po obliehaní brány mieril nad Štefánik. V závere polčasu ešte Kukoľovu strelu zrazil na roh Bariš.

Do 2. polčasu mali lepší vstup Myjavčania. Po odrazenej lopte sa najlepšie zorientoval Sládek a z hranice päťky vyrovnal. V 55. minúte letel Danielov center na Sládekovu hlavu, ale myjavský zakončovateľ šancu trestuhodne zahodil. V 65. minúte vykopol loptu Volešák, tú netrafil Marček, vďaka čomu sa do samostatného úniku dostal Štefánik a svoj nájazd na brankára skúsene premenil. Myjavčanom sa podarilo vyrovnať aj druhýkrát, keď v 71. minúte sa po ofsajdom zaváňajúcej situácii presadil Pekár. Dokonalý obrat sa hosťom podarilo zavŕšiť v 79. minúte, keď Kukoľ vysunul Ferenčíka a ten pri premiére v drese Myjavy skóroval. Sedem minút pred koncom zápasu mohol vyrovnať Kleščík, ale loptu dobre netrafil. Kopaničiari si tak z Trenčína odviezli za výborný výkon zaslúžené tri body.

Hlasy trénerov:
Ľuboš Nosický, tréner Trenčína: "Strelili sme rýchly gól hneď na začiatku zápasu. Potom sme ešte dvakrát viedli, ale nepostrážili sme si dôležité momenty a o víťazstvo sme nakoniec prišli. Myslím, že pre divákov to bol zaujímavý a otvorený zápas, pričom Myjava ukázala svoju kvalitu. Nahradiť útočníka Fanenda Adiho síce nebude ľahké, ale naďalej budeme usilovne pracovať s naším mladým kádrom."
Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Odohrali sme takticky dobrý zápas, pričom sme vedeli, čo na Trenčín platí a naše zámery sa nám podarilo naplniť. Domácich sme nepustili do ich typických situácií a veľmi dobre sme pokrývali loptu, čo bolo veľmi dôležité a prispelo to k nášmu víťazstvu po veľmi kvalitnom výkone."
 
FK Senica - MFK Košice 1:0 (1:0)
Gól: 44. Kalabiška.
Rozhodoval: Kráľovič,
ŽK: Kalabiška - Viazanko, Hovančík,
2349 divákov.
 
zostavy a striedania:
FK Senica: Šulla – Habánek, Pavlík, Brabec, Čermák – Jirásek, Piroska, Opiela (39. Komara) - Kalabiška, Diviš (90.+ Hiago), Zeman (74. Diarrassouba)
MFK Košice: Tofiloski - Korijkov, Kavka, Bašista, Sekulić – Hovančík (82. Karim Coulibaly Diaby) - Haskič, Bukata, Duda (72. Skvašík), Viazanko – Oumar Diaby (59. Pačinda)

Záhoráci nastúpili v základnej zostave s Habánkom, ktorý prišiel v týždni z Trnavy, ale bez dodatočne potrestaného kapitána Kóňu. Košičania boli počas 1. polčasu aktívnejší a svoje útoky sa snažili zakončovať streleckými pokusmi. Seničania veľa futbalovej krásy v 1. polčase nepredviedli a ich hre bolo veľa nepresností. V 16. minúte Dudovu prízemnú strelu Šulla kryl. Seničania predviedli peknú akciu až v 20. minúte, keď Diviš dostal loptu za obranu hostí, ale mieril len do bočnej siete. V 36. minúte nezakončili gólom Košičania rýchly protiútok, keď Diaby v sklze netrafil prázdnu bránu. Ako blesk z jasného neba sa v 44. minúte Záhoráci ujali vedenia, keď po Zemanovom centri sa z päťky presadil Kalabiška a lopta prekĺzla do siete pod telom Tofiloskiho.

V 2. polčase sa hra Seničanov zlepšila, bolo v nej oveľa viac bojovnosti a najmä vďaka nej zápas doviedli do víťazného konca. V 56. minúte tvrdo pálil kapitán domácich Piroska, Tofiloski však jeho strelu vyrazil. Na druhej strane musel dvakrát zasahovať domáci brankár Šulla. Najskôr v 62. minúte vyrazil na rohový kop nepríjemnú strelu Pačindu a rovnako si poradil aj s tvrdou delovkou Viazanka v 81 minúte. Záhoráci cenné víťazstvo udržali a doma tak dosiahli plný počet bodov.

Hlasy trénerov:
Jaroslav Galko, tréner MFK Košice: "Po nevydarených výsledkoch v predchádzajúcich kolách sme chceli v Senici uspieť. Prišli sme s defenzívnou taktikou. V prvom polčase taktika vychádzala. Vzadu sme hrali dobre, hrozili sme rýchlymi protiútokmi. Bohužiaľ, finálna fáza bola zlá. Na konci polčasu sme nezachytili štandardnú situáciu a prišiel gól. Po zmene strán futbal upadol aj z jednej aj z druhej strany. Snaha bola, ale kvalita nie. Sme sklamaní, že sme nedali gól a prehrali sme."
Eduard Pagáč, tréner FK Senica: "Každé víťazstvo poteší. Najkrajšie je víťazstvo je po dobrej hre. Žiaľ, dnes to nemôžeme skonštatovať. Hra z našej strany nebola ideálna. Nechceme hľadať výhovorky. Futbal hrajú jedenásti hráči. Je mi však ľúto, že po Myjave trénujú naplno dvanásti, trinásti hráči, ostatní sa dávajú dokopy. Máme nejakú chorobu v kabíne. Včera po poslednom tréningu sa dozvieme, že Kóňa nemôže hrať. Veľa faktorov ovplyvnilo dnešný výkon, ale opakujem ešte raz, na to sa nemôžeme vyhovárať. Zápas sme nezvládli herne. Musíme ďalej pracovať, zdvihnúť hlavu. Zatiaľ sme bez prehry. Čaká nás ťažký týždeň."
.
FC Nitra - ViOn Zlaté Moravce 2:3 (0:1)
Góly: 85. Dubeň, 90. Barosso – 7., 63. Pribula, 58. Orávik.
Rozhodoval: Ježík,
ŽK: Šimončič, Gajdoš, Benčík, Pauker (všetci Nitra)
1865 divákov.
 
Zostavy a striedania:
 FC Nitra: Chudý - Boszorád, Dubeň, Kolmokov, Barosso - Šimončič, Gajdoš - Šmehyl (69. Paukner), Turčák, Kleber (69. Le Giang) - Benčík
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Chrappan, Pintér, Candrák - Obročník - Orávik, Babic, Kováč (86. Nurkovič), Pribula (81. Vaniš) - Mihálik (70. Mazan)

Záhoráci nastúpili v základnej zostave s Habánkom, ktorý prišiel v týždni z Trnavy, ale bez dodatočne potrestaného kapitána Kóňu. Košičania boli počas 1. polčasu aktívnejší a svoje útoky sa snažili zakončovať streleckými pokusmi. Seničania veľa futbalovej krásy v 1. polčase nepredviedli a ich hre bolo veľa nepresností. V 16. minúte Dudovu prízemnú strelu Šulla kryl. Seničania predviedli peknú akciu až v 20. minúte, keď Diviš dostal loptu za obranu hostí, ale mieril len do bočnej siete. V 36. minúte nezakončili gólom Košičania rýchly protiútok, keď Diaby v sklze netrafil prázdnu bránu. Ako blesk z jasného neba sa v 44. minúte Záhoráci ujali vedenia, keď po Zemanovom centri sa z päťky presadil Kalabiška a lopta prekĺzla do siete pod telom Tofiloskiho.

V 2. polčase sa hra Seničanov zlepšila, bolo v nej oveľa viac bojovnosti a najmä vďaka nej zápas doviedli do víťazného konca. V 56. minúte tvrdo pálil kapitán domácich Piroska, Tofiloski však jeho strelu vyrazil. Na druhej strane musel dvakrát zasahovať domáci brankár Šulla. Najskôr v 62. minúte vyrazil na rohový kop nepríjemnú strelu Pačindu a rovnako si poradil aj s tvrdou delovkou Viazanka v 81 minúte. Záhoráci cenné víťazstvo udržali a doma tak dosiahli plný počet bodov.

Hlasy trénerov:
Ladislav Šimčo, tréner Nitry: "Do zápasu sme vstúpili odhodlane. V úvode sme si vytvorili dve šance a nastrelili sme brvno. Potom sme inkasovali gól z prvej príležitosti hostí a tento moment s našim mužstvom zatriasol. Opäť sme inkasovali také góly, ktoré by sme nemali dostávať. Ku cti nám slúži aspoň to, že sme sa ešte snažili s výsledkom niečo spraviť."
Branislav Mráz, tréner Z. Moraviec: "Gratulujem mužstvu k víťazstvu a som šťastný, pretože sme vyhrali dôležitý zápas. Tešili sme sa na duel a videl som na hráčoch, že sú odhodlaní vyhrať. Mali sme viacero absencií, ale tím sa dokázal zomknúť. V závere sme zbytočne stratili koncentráciu, ale som rád, že sme stretnutie dotiahli do víťazného konca."
 
Nedeľa:
 
ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 3:2 (2:0)
Góly: 15. Fořt, 42. Žofčák, 49. Halenár - 64. Ďubek, 79. Tawamba. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Zošák, 4133 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Čikoš - Kladrubský - Žofčák, Halenár (70. Grendel), Soumah (76. Hlohovský), Mészáros - Fořt (50. Peltier)
Ružomberok: Nikolič - Maslo (72. Nosek), Greššák, Adamovič, Janec - Zošák - Zreľák, Tawamba, Ďubek, Almaský (70. Lupták) - Serečin (59. Nagy)
 
 
Bratislava 18. augusta (TASR) - V nedeľňajšom šlágri 6. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 zvíťazil úradujúci majster Slovan Bratislava nad MFK Ružomberok 3:2 (2:0). Hostia z Liptova prišli na Pasienkoch o nulu v kolónke prehier a na čele neúplnej tabuľky ich nahradil FK Senica.

Slovan pod taktovkou nového trénerského tandemu Jozef Valovič - Dušan Galis zaknihoval tretie víťazstvo v rade a už v stredu 21. augusta o 19.00 h sa predstaví v dohrávke 2. kola doma proti novému lídrovi súťaže zo Senice.

V 6. minúte si na Žofčákov mäkký center do šestnástky vyskočil Niňaj, ale Nikolič hlavičku mladého stopéra vyrazil a následný nepresný Gorositov pokus zblízka už sa zrodil z ofsajdu. Slovan v úvode zatlačil súpera najmä po Žofčákových štandardkách. Zahrmieť mohlo po rohu domáceho kapitána, po ktorom Mészáros poslal hlavou loptu nekompromisne do brvna a tá sa odrazila späť do poľa. V 15. minúte sa "belasí" zaslúžene ujali vedenia po tom, ako Fořt po svojom dôraze prekonal bezmocného Nikoliča - 1:0.

Ružomberčanov inkasovaný gól ešte viac utlmil, no v 37. minúte boli blízko k vyrovnaniu. Ďubek zakrútil roh na zadnú žrď, kde osamotený Zreľák hlavičkoval do žrde a od nej sa lopta odrazila do rúk Putnockého. Toto varovanie hostí však bolo len chvíľkovým "pošteklením" herne dominujúcich hráčov Slovana. V 42. minúte využil obojstranne nesúrodú pasáž Žofčák, ktorý technickou strelou z 20 metrov nádherne zvýšil na polčasových 2:0.

Almaský v úvodných sekundách druhého polčasu "vybabral" s Bagayokom, no jeho strela z uhla Putnockému nenarobila problémy. Ružomberok sa ani nenazdal a v 49. minúte prišla ďalšia facka, keď s chuťou hrajúci Halenár sa dostal k svojej obávanej strele spoza šestnástky a s prispením žrde rozvlnil sieť - 3:0. Vukušičovo mužstvo sa v 64. minúte tiež pričinilo o pekný futbalový večer a to zásluhou exportného gólu Ďubeka, ktorý po Nagyovom priťuknutí pätou trafil zo 16 metrov nechytateľne do pravej šibenice - 3:1. Slovan si pasívnym výkonom od 60. minúty vykoledoval drámu, keď pohotový Tawamba po Ďubekovom rohu znížil - 3:2 a nádej Liptákov razom ožila. V 81. minúte vybuchol v sektore ružomberských fanúšikov delobuch a hlavný rozhodca Jaška na približne dve minúty prerušil hru, keďže pri manipulácii s výbušninou pravdepodobne prišlo k úrazu priaznivca hostí. Slovanu táto pauza prospela, svojou skúsenosťou víťazstvo udržal a to ešte Peltierovu strelu v dobrej pozícii nohami vyrazil Nikolič.

.Hlasy trénerov:
Jozef Valovič, tréner Slovana: "Do stavu 3:0 sme kontrolovali vývoj zápasu a mali sme aj ďalšie šance, ale nechali sme sa ukolísať pohodlným vedením. Ružomberok odhalil naše slabiny, vrhol všetky sily do útoku a nám nevyšli striedania. Namiesto toho, aby nás ľudia vytlieskali, sme si zo zápasu sami spravili nervák. Dosiahli sme síce cenné víťazstvo, ale do stredy sa musíme zmobilizovať, lebo dnes snáď len 60 minút sme hrali dobre. Čakajú nás ťažké zápasy so Senicou a Žilinou, na ktoré sa musíme dobre pripraviť."

Jozef Vukušič, tréner Ružomberka: "Z našej strany sme videli dva rozdielne polčasy. Prispôsobili sme sa tempu Slovana a neboli sme od začiatku aktívni, z čoho pramenili dva zbytočné góly. Až po treťom sme začali hrať, preskupili sme rady a prišli aj naše kontaktné góly, ale nebolo už viac času na uchmatnutie aspoň bodu. Za stavu 0:3 si hráči zrejme v hlavách uvedomili, že nemajú čo stratiť a začali hrať. Slovan strelil tri góly a jeho víťazstvo považujem za zaslúžené."
 
1.SENI Senica5  4  
  1  
  0  
12:4  13  
2.RUZO Ružomberok5320 13:911
3.MYJA Myjava6312 12:1510
4.TREN Trenčín6303 18:109
5.BBYS Banská Bystrica6231 10:69
6.ZILI Žilina6231 13:119
7.SLOV Slovan4211 9:57
8.KOSI Košice6213 6:57
9.TRNA Trnava6213 8:127
10.ZLMO Zlaté Moravce6213 6:107
11.NITR Nitra6024 11:192
12.DACD Dunajská Streda6024 2:142
 
 

Vyberte región